Twee nieuwe woontorens: Seattle en Boston

17 maart 2014

Vrijdag 14 maart zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van twee nieuwe woontorens op de Wilhelminapier: Seattle en Boston.

Kijk voor meer informatie op www.boston-seattle.nl

Kingsdag @ Hotel New York!

31 maart 2014

Kom op Koningsdag naar het terras van Hotel New York. Van 12.00 tot 20.00 uur draaien dj Viccc, Promiss, Ardy Beesemer, ThunderPussy & D.D. King een heerlijke mix van jazz, disco, rock, lounge en opzwepende beats van toen en nu. Entree is 0 euro!

Team Nederlands Fotomuseum rijdt 7000km

22 december 2013
http://vimeo.com/80078629

Het Nederlands Fotomuseum is een van de tachtig deelnemers aan de Scandinavian Road Trip die van 4 tot en met 11 januari 2014 wordt gereden. In zeven dagen rijdt het museum 7.000 kilometer, dwars door Scandinavië naar de Poolcirkel en terug. Het museum heeft zich ingeschreven voor deze spectaculaire Road Trip om op een innovatieve manier de rijkdom van de Nederlandse fotografie onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. 


Photo High Tea @ HNY en Nederlands Fotomuseum

17 december 2013

Kom in de kerstvakantie gezellig naar de Wilhelminapier. Bij Hotel New York kan je een heerlijke Photo High Tea reserveren! Met dit arrangement bezoek je de tentoonstelling WIT in het Nederlands Fotomuseum en ga je heerlijk high tea-en in Hotel New York.

Tot en met 5 januari 2014 presenteert het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling 'WIT'. Een totaalbeleving met fotografie, kunst, design, mode, architectuur, film en video over de onbegrensde mogelijkheden van wit. Het museum presenteert onder anderen nooit eerder vertoonde foto’s uit de eigen collectie van grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Piet Zwart in combinatie met internationale iconen als Eve Arnold, Guy Bourdin, Erwin Blumenfeld en vele anderen. 'WIT' toont de relatie tussen fotografie als kunstvorm en actuele maatschappelijke thema’s, alsook de wisselwerking tussen de eigen collectie, bijzondere bruikleenstukken en unieke werken in opdracht.

Dit arrangement bestaat uit:

- Toegang tot het Nederlands Fotomuseum
- Afternoon tea in Hotel New York, met o.a. diverse soorten taart, chocolade, sandwiches, scones met jam en clotted cream, hartige hapjes en natuurlijk heerlijke thee!
- Ansichtkaartenset met foto’s uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum

Het arrangement kost € 27,50 per persoon (€ 18,50 per persoon voor museumkaarthouders en houders jaarkaart Nederlands Fotomuseum)

Kijk voor meer info op de site van Hotel New York en het Nederlands Fotomuseum.

Stirr Up & Sparkle!

16 december 2013

Vier Oud & Nieuw op de Wilhelminapier met een geweldig uitzicht op het vuurwerk!

Stirr Up & Sprakle! Ook dit jaar is de Cruise Terminal Rotterdam weer het decor van de FRANK010 NYE special. Dress to impress en maak je op voor een avond vol muziek, culinaire verrassingen, heerlijke cocktails en champagne.

Wacht niet te lang met het kopen van je tickets. FRANK010 NYE is steevast uitverkocht!

FRANK010 NYE
Cruise Terminal Rotterdam
31 december 2013
22.00 - 04.00 uur
35 euro ex vvk fee (Early bird zijn uitverkocht)
Geen tickets aan de deur!
Dresscode: Roaring Twenties Chic Black & Gold Sparkles
Voorverkoop via: http://www.nye-ctr.nl/

De Notenkraker @ Nieuwe Luxor theater

12 december 2013
http://www.youtube.com/watch?v=fQUOUizQby0

Begin je kerstvakantie goed met een bezoek aan De Notenkraker in het Nieuwe Luxor Theater op de Wilhelminapier! 

Clara krijgt als kerstcadeau een notenkraker die haar peetvader, de poppenmaker, voor haar heeft gemaakt. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins, die haar meeneemt naar een sprookjeswereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen! Pjotr Tsjaikovski schreef de ongeëvenaarde muziek voor De Notenkraker en Marius Petipa en Lev Ivanon maakten het tot een meeslepend romantisch ballet voor de hele familie.

Koop je kaarten snel bij het Nieuwe Luxor Theater!

Voorpremiere familiefilm FINN

05 december 2013

Zaterdag 7 december kan je in LantarenVenster op de Wilhelminapier met de kinderen naar de voorpremière van de Nederlandse familiefilm FINN! Deze rode loper première begint zaterdagmiddag om 14:30. 

Je krijgt een welkomstdrankje, er is een knutselworkshop in de foyer en de voorstelling wordt ingeleid door een vioolconcert door kinderen van muziekschool Jay's Place.

FINN is een Nederlandse kerstfilm met o.a. Daan Schuurmans, Hanna Verboom, Jan Decleir en de 9- jarige nieuwkomer Mels van der Hoeven. De film is geregisseerd door Frans Weisz, winnaar van twee Gouden Kalveren. De film vertelt het verhaal van de negenjarige Finn die graag viool wil leren spelen ondanks dat het niet mag van zijn vader. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

LantarenVenster voorpremière, za 7 december, 14:30

Première vanaf wo 11 december, iedere za, zo en wo en dagelijks in de kerstvakantie
Frans Weisz, NL, 2013, 90’, Nederlands gespr. Vanaf 6 jaar.

Swan Lake on ice @ Nieuwe Luxor theater

02 december 2013
http://www.youtube.com/watch?v=3rSS0ZKGADM

Volgend jaar van 12 t/m 23 februari is het beroemde ballet het Zwanenmeer van Tchaikovski te zien in het Nieuwe Luxor op een bevroren meer! Swan Lake on Ice vertelt op een unieke wijze dit wereldberoemde verhaal van de liefde.

Laat je meevoeren door de magie van het Zwanenmeer, uitgevoerd door een cast van maar liefst 30 schaatskampioenen. . Zij brengen een nieuwe, gedurfde en ongeëvenaarde interpretatie van het bekroonde meesterwerk. Met prachtige sets, weelderige kostuums, unieke special effects en uiteraard de wereldberoemde en adembenemende muziek van Tchaikovsky.

Swan Lake on Ice trok van Australië tot Schotland volle zalen en mocht zich in uitstekende recensies verheugen. De show wordt gezien als de meest spectaculaire uitvoering van het Zwanenmeer ooit. Na staande ovaties en meerdere awards in meer dan 25 landen, komt Swan Lake on Ice in februari 2014 voor het eerst naar Nederland.

In Nederland is Swan Lake on Ice exclusief te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Bestel nu je kaarten!

Rotterdam moderniseert de Cruise Terminal

28 november 2013

De gemeente Rotterdam wil in de toekomst meer cruiseschepen naar de stad halen en gaat daarom vanaf komend jaar € 7 miljoen investeren om de Cruiseterminal Rotterdam te moderniseren. De aanpassingen zijn ook nodig om de steeds grotere schepen meer ruimte te geven.

De stad wil naar een verdubbeling van het aantal cruiseschepen dat jaarlijks afmeert in de Maasstad: van 30 naar 60 schepen. De belangrijkste aanpassingen, zoals de loopbrug, moeten in september volgend jaar klaar zijn om dan het grootste cruiseschip ter wereld, de Oasis of Seas, te ontvangen.

'De cruise levert een belangrijke bijdrage aan het imago van Rotterdam en versterkt de economie. De modernisering maakt de groei naar 60 cruiseschepen per jaar mogelijk. Door daarnaast meer pakketten met bezoeken aan Rotterdamse attracties aan te bieden, kunnen we als stad nog meer profiteren van de cruise', aldus wethouder Baljeu. Ook zegt hij dat het belangrijk is dat de Rotterdammers de band met de haven blijven houden, ook al verdwijnt die uit het zicht: 'De cruiseterminal helpt ons daarbij.'

De terminal is gevestigd in de voormalige passagiersterminal van de Holland Amerika Lijn, direct naast het nieuwbouwproject De Rotterdam, dat vorige week officieel is opgeleverd. Naast het aanpakken van de gevel op de eerste verdieping wordt er ook dakisolatie geplaatst en krijgt de representatieruimte binnen een opknapbeurt.

De Rotterdam is open!

22 november 2013

Het grootste multifunctionele gebouw van Nederland, De Rotterdam, is opgeleverd. Ontwikkelaars MAB Development en OVG Projectontwikkeling hebben, nog geen 4 jaar na de start van de bouw, De Rotterdam overgedragen aan de toekomstige gebruikers. Na een periode van afbouwen en inrichten zullen vanaf begin 2014 de bewoners hun intrek nemen in deze verticale stad, een ontwerp van OMA.

De Rotterdam, in totaal 160.000 m2 op het oppervlak van slechts één voetbalveld, is een gebouw van superlatieven. Wanneer naar verwachting in het najaar van 2014, het volledige gebouw is bewoond, betekent dit een verdubbeling van het totaal aantal mensen op de Wilhelminapier. Gemiddeld zullen er dagelijks zo’n 5.000 mensen in het gebouw verblijven. Daarmee wordt het, naast het dichtst bebouwde stuk grond ook het dichtst bevolkte stukje Nederland.

‘De Rotterdam’ wordt met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel met congres-/eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen een verticale stad op de Wilhelminapier.

Het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug is nu al een niet te missen onderdeel van de skyline van Rotterdam.

In bijzijn van wethouder Karakus, Jos Melchers van MAB, Coen van Oostrom van OVG, OMA architecten Ellen van Loon, Reinier de Graaf en Rem Koolhaas en vertegenwoordigers van media uit de hele wereld als El País, Frankfurter Allgemeine Zeitung en The Daily Telegraph werd donderdag 21 november de oplevering van de verticale stad gevierd.

Timelaps De Rotterdam

21 november 2013
http://www.youtube.com/watch?v=KZI1Hi8EQBA

Vandaag was het zo ver: De Rotterdam wordt opgeleverd! Het nieuwe gebouw dat de skyline van Rotterdam siert, werd ontworpen door Rem Koolhaas. 

Het gebouw is een complete stad in de stad: drie transparante torens, 150 meter hoog, op een voetstuk van cafés, restaurants, een hotel, sportclubs en prachtige entrees. Bekijk het filmpje om het gebouw in slechts twee minuten van 0 naar de 150 meter te zien gaan!

Meld je aan voor de Wilhelminapier nieuwsbrief!

Agenda januari

Informatie centrum

Openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 13.00 - 17.00
1ste zat vd maand   11.00 - 16.00
Zondag Gesloten


(Onderin het Montevideo)
Otto Reuchlinweg 1002
3072 MD Rotterdam
010-4896967
info[a]wilhelminapier.nl

 

Agenda februari

Agenda maart - december

8-3
Rotterdamse Museumnacht
rotterdamsemuseumnacht.nl

22-3 en 29-3
Schaaldieren Workshop Las Palmas
restaurantlaspalmas.nl

3-4
Motel Mozaïque
motelmozaique.nl

13-4
Rotterdamse Marathon
marathonrotterdam.nl

8-3
Rotterdamse Museumnacht
rotterdamsemuseumnacht.nl

22-3 en 29-3
Schaaldieren Workshop Las Palmas
restaurantlaspalmas.nl

3-4
Motel Mozaïque
motelmozaique.nl

13-4
Rotterdamse Marathon
marathonrotterdam.nl

5-5
Hotel New York jarig: 21 jaar!
hotelnewyork.nl

8-5
Aiden Stella
cruisekalender.eu

10-5
Royal Princess
cruisekalender.eu

10-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

17-5
Operadagen Rotterdam
cruisekalender.eu

17-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

24-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

29-5
Internationale Architectuur Bienale
iabr.nl

7-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

21-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

28-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

5-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

19-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

20-7
Zomercarnaval
rotterdamunlimited.com

26-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

2-8
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

5-9 t/m 7-9
Wereldhavendagen
wereldhavendagen.nl

10-10 / 11-10
International Comedy Festival Rotterdam
icfr.eu

Voorzieningen

Alles binnen handbereik

Of je nu woont, werkt of af en toe komt uitwaaien op de Wilhelminapier, soms is het handig om te weten waar je moet zijn voor de dagelijkse boodschappen, waar in de buurt de crèche is en of er ook een tandarts op de Wilhelminapier is gevestigd.
Op de Wilhelminapier en in de directe omgeving is een ruim aanbod aan voorzieningen te vinden.

Up