icon-facebook
 
icon-twitter

icon-pinterest

 

icon-vimeo
icon-flickr
home

Onthulling De Lastdrager

11 november 2014
lastdrager_nieuwelocatie_klein

Op donderdag 13 november wordt het beeld de Lastdrager van Han Rehm opnieuw onthuld. Het kunstwerk is een replica van het origineel en werd geschonken door Steinweg.

Geschiedenis
De Lastdrager werd op 2 september 1950 onthuld door burgemeester Pieter Oud. Het beeld bevond zich op de gevel van het herbouwde pakhuis De Eersteling aan de Rijnhaven van Pakhuismeesteren (dat later werd overgenomen door Steinweg). Het betrof een symbool ten behoeve van het voltooien van de wederopbouw van de tankinstallatie aan de Eerste Petroleumhaven, het gereedkomen van de pakhuizen Celebes, Borneo en Sumatra aan de Wilhelminakade en de vernieuwing van De Eersteling – alle in bezit van de onderneming Pakhuismeesteren.

Op de sokkel werd een gedicht gebeiteld, geschreven door de oudste firmant H.G.J. de Monchy:

"Wat zinloos werd vernield,
door ’t laffe krijgsgeweld,
Is tot deez’ laatste steen,
met gode’s hulp hersteld."

Herplaatst
Als onderdeel van het renovatieproject Kop van Zuid werd De Eersteling gesloopt. De Lastdrager werd echter gespaard en kreeg plaats op het industrieterrein Waalhaven Z.Z. naast de entree van Steinweg aan het Parmentierplein.

Verschillende initiatieven hebben gepleit voor een terugkeer van de Lastdrager naar zijn oude omgeving, en op 13 november komt het beeld van deze havenarbeider met een grote last op zijn schouders weer terug op het Van der Vormplein op de Wilhelminapier.

Programma onthulling 13 november
De Lastdrager wordt onthuld door burgemeester Aboutaleb. Voorafgaand zal dhr. Boll, CEO van Steinweg, ingaan op de geschiedenis van het beeld, de relatie met Steinweg en de betekenis ervan voor de firma en werknemers.

 

Welcome to my hometown

30 november 2014
http://https://www.youtube.com/watch?v=2pv3DzRKnec
Screen Shot 2014-12-02 at 09.57.03

Fotograaf en film maker Eric van Vuuren heeft onze stad gefilmd met een drone. Het restultaat is bijzonder mooi!

Te koop: het grootste penthouse van Rotterdam

25 november 2014
Nu-te-koop-het-grootste-penthouse-van-Rotterdam-foto-s_img700

Het grootste penthouse van Rotterdam is zojuist casco opgeleverd in het gebouw De Rotterdam. Met een oppervlakte van 680 m² woont de nieuwe eigenaar straks op de volledige 44e verdieping van de woontoren. Het penthouse moet €3,4 miljoen opleveren. Foto’s vindt u hier.

Rotterdam is European City of the Year 2015

14 november 2014
Screen Shot 2014-12-02 at 10.32.03

Geweldig nieuws voor onze stad! De internationale Academy of Urbanism in Londen heeft Rotterdam uitgeroepen tot European City of the Year 2015. Rotterdam krijgt de prijs voor de wijze waarop de stad zich in de afgelopen twee decenia heeft ontwikkeld op economisch, sociaal en stedenbouwkundig gebied. De prijs werd vrijdagmidag in Londen in ontvangst genomen door wethouder Ronald Schneider.

Wethouder Ronald Schneider ziet in het winnen van de prijs de bevestiging dat Rotterdam aan het begin van een nieuwe bloeiperiode zit. ,,De laatste maanden is de ene na de andere (inter)nationale prijs in Rotterdam geland. Het is mooi om deze waardering te mogen ontvangen. En het is nog mooier om te zien dat Rotterdam steeds meer bezoekers en nieuwe bewoners mag ontvangen. Ook steeds meer investeerders tonen - zij het nog wat voorzichtig - interesse om in Rotterdam te investeren. Rotterdam is hot. En ik zou zeggen: verdiend.’’

Lees hier meer over de European City of the Year.

Bouw woontorens Boston & Seattle officieel van start

06 december 2014
14208_ext 05

De start van de bouw van de woontorens Boston & Seattle is vrijdag 5 december in het bijzijn van Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling van Gemeente Rotterdam, officieel van start gegaan. In LantarenVenster, de bioscoop die pal naast de bouwplaats ligt, werden de genodigden met drie korte films meegenomen in de geschiedenis van de pier, het bouwproces én het ontwerp van de woontorens.

 

Het gebouw Boston & Seattle is een ontwikkeling van v.o.f. Pier III (een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling en Synchroon). Het ontwerp van het gebouw is Van Dongen - Koschuch Architects and Planners. Het gebouw dat gelegen is op de Wilhelminapier bestaat uit twee torens van in totaal 23 verdiepingen hoog. Naast de 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m2 commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca biedt het gebouw ruimte aan privé-parkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage.

Het gebouw wordt in drieën opgeleverd. Eerste kwartaal 2016 is het de beurt aan de openbare parkeergarage. Daarna volgt de oplevering van Seattle in het eerste kwartaal van 2017, de oplevering van Boston staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017.

Voor meer informatie over het project: http://www.boston-seattle.nl/

Gelukkig nieuwjaar!

31 december 2014
10394856_668459066597464_399022373949472222_n-1

Wij wensen alle liefhebbers van de Wilhelminapier een bijzonder gelukkig nieuw jaar toe! Deze luchtfoto van de Wilhelminapier en Kop van Zuid is dit jaar gemaakt door fotograaf Siebe Swart. Prachtig om te zien! Natuurlijk kijken we ook uit naar alle nieuwe ontwikkelingen met onder andere de komst van woontorens Boston & Seattle, de renovatie van Pakhuismeesteren en de heropening van Café Rotterdam. Op naar 2015!

Rotterdamse hotelnacht

18 december 2014
hp_ss-rotterdam

Toerist in eigen stad? Ervaar de stad op een nieuwe manier tijdens de Rotterdamse hotelnacht. Logeer bijvoorbeeld bij het moderne nhow hotel op de Wilhelminapier, het charmante suite hotel Pincoffs of dein in slaap op het ss Rotterdam.

Boek hier uw hotelkamer: 
rotterdamsehotelnacht.nl

Bouw woontorens Seattle en Boston kan van start

20 juni 2014
Boston Seattle ext LR-1

Niets staat meer in de weg om te starten met de realisatie van de twee nieuwe woontorens Seattle en Boston en een openbare parkeergarage op de Wilhelminapier. Er zijn geen bezwaren tegen het project ingediend en de omgevingsvergunning is onherroepelijk verklaard. De ontwikkelcombinatie Pier III en aannemer J.P. van Eesteren zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen.

 

Vanaf eind juni start de gemeente met het bouwrijp maken van het bouwterrein. De aannemer start medio juli met de bouwplaatsinrichting en het grondwerk. Naar verwachting worden de damwanden begin augustus geslagen, waarna aansluitend de heiwerkzaamheden voor de ondergrondse parkeergarage beginnen. De oplevering van Seattle is geprognosticeerd voor het eerste kwartaal van 2017, die van Boston voor het tweede kwartaal van 2017.

Het gebouw
Het gebouw bestaat uit twee woontorens van in totaal 23 verdiepingen. Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage. De meest oostelijk gelegen toren heeft de naam Boston. Deze toren telt 110 huur- en koopappartementen in verschillende groottes en prijsklassen. Ontwikkelcominatie Pier III gaat de appartementen in toren Boston verkopen en Vesteda gaat appartementen verhuren. De meer westelijk gelegen toren draagt de naam Seattle. Stichting HAL Wonen is van plan de 110 appartementen te verhuren aan deelnemers van Stichting Pensioenfonds HAL. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch en voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld ten aanzien van duurzaamheid en comfort. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in het gebruik van natuurlijke ogende materialen, een laag energieverbruik en de toepassing van koeling met water uit de Maas in alle woningen.

Kijk voor meer informatie over de torens Boston en Seattle op www.boston-seattle.nl.

 

De Rotterdam genomineerd voor architectuurprijs

20 december 2014
10689793_662336397209731_7618255025520543550_n

De Rotterdam, ontworpen door architectenbureau OMA, is opnieuw genomineerd voor een prestigieuze architectuurprijs: de Mies van der Rohe Award 2015.

Bekijk hier de lijst van genomineerden: miesarch.com

Foto: Bart van Damme

Wereldpremière IMAGO Photour Camera in De Rotterdam

23 juli 2014

Van 10 t/m 31 augustus staat het gebouw De Rotterdam in het teken van de zelfportretten. In samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, hotel nhow Rotterdam, Reset Your Brand en de kunstproducent Mothership beleeft deze unieke, mobiele camera zijn wereldpremière en wordt voor het eerst geëxposeerd in De Rotterdam. De mobiele IMAGO Camera is de enige ‘walk in’ camera ter wereld, met een omvang van 8m lang en 3m hoog, die levensgrote zelfportretten maakt. Zwart/wit portretten voor individuen of groepen tot maximaal 6 personen op een formaat van 200 bij 60 centimeter. Bezoekers lopen de camera in en binnen een half uur krijgt men het ultieme zelfportret op speciaal fotopapier mee naar huis. 

De Rotterdam, Wilhelminakade 137, 3072 AR Rotterdam, www.derotterdam.nl

Openingstijden expositie: dagelijks tussen 12:00 en 20:00 uur

Club Aqua Asia nieuw in De Rotterdam

14 januari 2015
thumb_417x-_aa___lounge_01_1_copy__3_-1

In De Rotterdam komt binnenkort een nieuw restaurant genaamd Club Aqua Asia. Horeca ondernemer de heer Yam heeft een overeenkomst gesloten voor de verkoop van een ruimte op de beganegrond van circa 700 m2 met een entresol van circa 250 m² en een terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug. De heer Yam heeft momenteel al twee Aziatische horeca ondernemingen in Rotterdam en zal in De Rotterdam een hoogwaardig horeca concept gaan openen met een lounge, restaurant en finger food deel. Na een periode van afbouw zal in maart deze gelegenheid geopend worden voor lunch en diner, loungen en vergaderen.

De heer Yam, horeca ondernemer van al twee bestaande restaurants - ‘Asia’ in Alexandrium Woonmall en Itami op de Kop van Zuid – zal in De Rotterdam van Rem Koolhaas zijn derde restaurant openen: een meeting point voor zowel zakelijke als particuliere gasten met wijn en spijs van het Aziatische fine dining concept, met als basis de Japanse keuken: “Deze locatie is het ideale decor voor een hoogwaardig Aziatisch restaurant. Het zal een gelegenheid worden bestaande uit 3 verschillende, met elkaar verbonden delen: een lounge, een restaurant en een fingerfood deel. Referentie voor de kwaliteit en sfeer van de inrichting is Aqua Spirit zoals dat onder meer in Hong Kong is gevestigd. De kwaliteit van het gebouw, de voorzieningen maar vooral de (inter)nationale aantrekkingskracht van deze nieuwe icoon van Rotterdam, maken dat ik er alle geloof in heb dat dit een succes wordt.”

In Club Aqua Asia is er een lounge gedeelte, ‘zwevende entresol’ en een ruim terras om te kunnen genieten van de Aziatische keuken. Het ontwerp van Club Aqua Asia is van de hand van Tokyay Design ism HDVL. Penta Horeca Inrichting is de betrokken aannemer.


Mischa Molsbergen, managing director De Rotterdam I BV: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw een uitstekende naam aan De Rotterdam hebben kunnen verbinden. Met deze overeenkomst hebben we weer een kwalitatief hoogwaardige horeca invulling voor De Rotterdam gegarandeerd die een brede mix van mensen zal aantrekken. De heer Yam is een ambitieuze ondernemer met een grote klantenkring in de Rotterdamse horeca. Dat hij voor De Rotterdam heeft gekozen onderstreept het niveau en de mogelijkheden van dit gebouw. Ik verwacht dat hij met dit vernieuwende concept in belangrijke mate zal bijdragen aan de aantrekkingskracht van deze verticale stad en zowel lokaal, nationaal maar zeker ook internationale gasten zal aantrekken.”

Bekijk beeldmateriaal op de website van De Rotterdam: derotterdam.nl/pers

Cruiseschip Oasis of the Seas in Rotterdam

30 september 2014
10641228_771251262940884_250518565834434954_n

Onder bijzonder grote belangstelling is de Oasis of the Seas, 's werelds grootste cruiseschip, vannacht Rotterdam binnengevaren. Het schip meerde af aan de Wilhelminapier. Een hoop belangstellenden waren al vroeg uit de veren om het gigantische cruiseschip te aanschouwen.

Het schip van Royal Caribbean Cruises is 362 meter lang, 60 meter breed en 65 meter hoog. De Oasis of the Seas biedt ruimte voor maximaal 6360 passagiers en 2394 bemanningsleden aan boord. 

Vandaag kort na 10.00 uur heeft het schip koers gezet naar het droogdok van Keppel Verolme voor een twee weken durende renovatie. Op dinsdag 14 oktober, in de ochtend, verwelkomen we de Oasis of the Seas opnieuw aan de Pier. Het schip vertrekt diezelfde middag nog voor een tweedaagse cruise naar het Zuid-Engelse Southampton. Vanaf Southampton zal het schip meer gasten verwelkom en terugkeren naar het Amerikaanse Fort Lauderdale.

Foto: Ilya Korzelius

Dorien, service manager 44/floors

19 januari 2015
dorien-servicemanager

“Als service manger van 44/floors ben ik het aanspreekpunt voor bewoners van De Rotterdam.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Dorien, service manager van 44/floors in De Rotterdam.

“Van het aannemen van pakketjes tot het beheren van sleutels en het organiseren van reparaties, als service manager ben ik verantwoordelijk voor vrijwel alles wat er onder het begrip service valt voor onze bewoners.” Gasten van bewoners kunnen op de 25e verdieping logeren in één van de guestrooms. De guestrooms zijn vrijwel ieder weekend volgeboekt. “Ik maak zelfs de bedden op”, zegt Dorien lachend.

Het kan niemand ontgaan zijn dat er ’s avonds steeds meer lichten branden in de appartementen toren van De Rotterdam. Dorien verwelkomt regelmatig nieuwe bewoners. “De komst van nieuwe bewoners maakt het werk steeds leuker. Het is druk in de woontoren, bewoners kennen elkaar en zoeken elkaar ook op. Eén van mijn leukste ervaringen was dan ook de eerste bewonersborrel die ik met de twee andere service managers heb georganiseerd. Vanuit het penthouse hebben we met elkaar geproost, prachtig uitzicht op de achtergrond, dat is onvergetelijk.”

Riek Bakker gehuldigd voor werk aan Kop van Zuid

02 oktober 2014

Riek Bakker heeft de ARC14 Oeuvre Award gewonnen voor haar werk als stedenbouwkundige. De geboren Amsterdamse was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Kop van Zuid.
Volgens de jury dankt Bakker haar doorbraak als stedenbouwkundige vooral aan haar werk als hoofd Stadsontwikkeling in Rotterdam, waar ze in 1986 aan de slag ging

Bakker wordt geroemd om de energie en overtuigingskracht waarmee ze de ontwikkeling van de Kop van Zuid tot stand bracht. Sindsdien is zij nier meer weg te denken uit de stedenbouw en de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland, luidt het oordeel van de jury.

Lof
Bakker was vorig jaar in een gesprek met Radio Rijnmond vol lof over haar voorgangers. Dankzij hun werk behaalde de stad wereldfaam, stelde ze. Om zich vervolgens af te vragen of dergelijke ambitie nu nog mogelijk is.

Bakker neemt de ARC 14-Oeuvre Award eind november in ontvangst.

Grootste penthouse van Rotterdam verkocht

15 januari 2015
Grootste-penthouse-van-Rotterdam-verkocht-voor-bijna-5-miljoen_img700-1

Het duurste en grootste penthouse van Nederland is verkocht. Het penthouse beslaat de hele 44ste verdieping van De Rotterdam. Het is 750 vierkante meter groot, waarvan 70 vierkante meter terras verdeeld over drie balkons. Een Amerikaans echtpaar telde er 3,44 miljoen euro voor neer. 

International Comedy Festival Rotterdam

02 oktober 2014
430730

Op 10 en 11 oktober a.s. verwelkomt de stad de allereerste editie van het International Comedy Festival Rotterdam (ICFR). Rotterdam staat dan volledig in het teken van stand-up comedy. Het festival vindt plaats in 9 theaters en bij verschillende buitenlocaties op de Wilhelminapier en het gebied rond de Rijnhaven en Katendrecht.

Stand-up comedy is een kunst- en theatervorm die steeds meer aan populariteit wint en het ICFR brengt een selectie van (inter)nationale artiesten naar Rotterdam. Het gloednieuwe festival trekt een breed publiek; humor is immers voor iedereen en van alle tijden. Bekijk het programma op de website en boek direct je tickets: http://icfr.eu

Meld je aan voor de Wilhelminapier nieuwsbrief!

Voorzieningen

Alles binnen handbereik

Of je nu woont, werkt of af en toe komt uitwaaien op de Wilhelminapier, soms is het handig om te weten waar je moet zijn voor de dagelijkse boodschappen, waar in de buurt de crèche is en of er ook een tandarts op de Wilhelminapier is gevestigd.
Op de Wilhelminapier en in de directe omgeving is een ruim aanbod aan voorzieningen te vinden.

Up