icon-facebook
 
icon-twitter

icon-pinterest

 

icon-vimeo
icon-flickr
home

Bouw woontorens Seattle en Boston kan van start

20 juni 2014
Boston Seattle ext LR-1

Niets staat meer in de weg om te starten met de realisatie van de twee nieuwe woontorens Seattle en Boston en een openbare parkeergarage op de Wilhelminapier. Er zijn geen bezwaren tegen het project ingediend en de omgevingsvergunning is onherroepelijk verklaard. De ontwikkelcombinatie Pier III en aannemer J.P. van Eesteren zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen.

 

Vanaf eind juni start de gemeente met het bouwrijp maken van het bouwterrein. De aannemer start medio juli met de bouwplaatsinrichting en het grondwerk. Naar verwachting worden de damwanden begin augustus geslagen, waarna aansluitend de heiwerkzaamheden voor de ondergrondse parkeergarage beginnen. De oplevering van Seattle is geprognosticeerd voor het eerste kwartaal van 2017, die van Boston voor het tweede kwartaal van 2017.

Het gebouw
Het gebouw bestaat uit twee woontorens van in totaal 23 verdiepingen. Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.500 m² commerciële ruimte voor cultuur, winkels en horeca, biedt het gebouw ruimte aan privéparkeerplaatsen voor de bewoners en een tweelaagse, ondergrondse openbare parkeergarage. De meest oostelijk gelegen toren heeft de naam Boston. Deze toren telt 110 huur- en koopappartementen in verschillende groottes en prijsklassen. Ontwikkelcominatie Pier III gaat de appartementen in toren Boston verkopen en Vesteda gaat appartementen verhuren. De meer westelijk gelegen toren draagt de naam Seattle. Stichting HAL Wonen is van plan de 110 appartementen te verhuren aan deelnemers van Stichting Pensioenfonds HAL. Het gebouw is ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch en voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld ten aanzien van duurzaamheid en comfort. Dit is bijvoorbeeld terug te vinden in het gebruik van natuurlijke ogende materialen, een laag energieverbruik en de toepassing van koeling met water uit de Maas in alle woningen.

Kijk voor meer informatie over de torens Boston en Seattle op www.boston-seattle.nl.

 

Wereldpremière IMAGO Photour Camera in De Rotterdam

23 juli 2014

Van 10 t/m 31 augustus staat het gebouw De Rotterdam in het teken van de zelfportretten. In samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, hotel nhow Rotterdam, Reset Your Brand en de kunstproducent Mothership beleeft deze unieke, mobiele camera zijn wereldpremière en wordt voor het eerst geëxposeerd in De Rotterdam. De mobiele IMAGO Camera is de enige ‘walk in’ camera ter wereld, met een omvang van 8m lang en 3m hoog, die levensgrote zelfportretten maakt. Zwart/wit portretten voor individuen of groepen tot maximaal 6 personen op een formaat van 200 bij 60 centimeter. Bezoekers lopen de camera in en binnen een half uur krijgt men het ultieme zelfportret op speciaal fotopapier mee naar huis. 

De Rotterdam, Wilhelminakade 137, 3072 AR Rotterdam, www.derotterdam.nl

Openingstijden expositie: dagelijks tussen 12:00 en 20:00 uur

campagne beelden
campagne beelden4

Rotterdam moderniseert de Cruise Terminal

28 november 2013
Rotterdam_renoveert_Cruise_Terminal

De gemeente Rotterdam wil in de toekomst meer cruiseschepen naar de stad halen en gaat daarom vanaf komend jaar € 7 miljoen investeren om de Cruiseterminal Rotterdam te moderniseren. De aanpassingen zijn ook nodig om de steeds grotere schepen meer ruimte te geven.

De stad wil naar een verdubbeling van het aantal cruiseschepen dat jaarlijks afmeert in de Maasstad: van 30 naar 60 schepen. De belangrijkste aanpassingen, zoals de loopbrug, moeten in september volgend jaar klaar zijn om dan het grootste cruiseschip ter wereld, de Oasis of Seas, te ontvangen.

'De cruise levert een belangrijke bijdrage aan het imago van Rotterdam en versterkt de economie. De modernisering maakt de groei naar 60 cruiseschepen per jaar mogelijk. Door daarnaast meer pakketten met bezoeken aan Rotterdamse attracties aan te bieden, kunnen we als stad nog meer profiteren van de cruise', aldus wethouder Baljeu. Ook zegt hij dat het belangrijk is dat de Rotterdammers de band met de haven blijven houden, ook al verdwijnt die uit het zicht: 'De cruiseterminal helpt ons daarbij.'

De terminal is gevestigd in de voormalige passagiersterminal van de Holland Amerika Lijn, direct naast het nieuwbouwproject De Rotterdam, dat vorige week officieel is opgeleverd. Naast het aanpakken van de gevel op de eerste verdieping wordt er ook dakisolatie geplaatst en krijgt de representatieruimte binnen een opknapbeurt.

De Rotterdam is open!

22 november 2013
Opening_de_rotterdam

Het grootste multifunctionele gebouw van Nederland, De Rotterdam, is opgeleverd. Ontwikkelaars MAB Development en OVG Projectontwikkeling hebben, nog geen 4 jaar na de start van de bouw, De Rotterdam overgedragen aan de toekomstige gebruikers. Na een periode van afbouwen en inrichten zullen vanaf begin 2014 de bewoners hun intrek nemen in deze verticale stad, een ontwerp van OMA.

De Rotterdam, in totaal 160.000 m2 op het oppervlak van slechts één voetbalveld, is een gebouw van superlatieven. Wanneer naar verwachting in het najaar van 2014, het volledige gebouw is bewoond, betekent dit een verdubbeling van het totaal aantal mensen op de Wilhelminapier. Gemiddeld zullen er dagelijks zo’n 5.000 mensen in het gebouw verblijven. Daarmee wordt het, naast het dichtst bebouwde stuk grond ook het dichtst bevolkte stukje Nederland.

‘De Rotterdam’ wordt met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een viersterren lifestyle-hotel met congres-/eventruimten en 280 kamers, leisure voorzieningen, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen een verticale stad op de Wilhelminapier.

Het gebouw aan de voet van de Erasmusbrug is nu al een niet te missen onderdeel van de skyline van Rotterdam.

In bijzijn van wethouder Karakus, Jos Melchers van MAB, Coen van Oostrom van OVG, OMA architecten Ellen van Loon, Reinier de Graaf en Rem Koolhaas en vertegenwoordigers van media uit de hele wereld als El País, Frankfurter Allgemeine Zeitung en The Daily Telegraph werd donderdag 21 november de oplevering van de verticale stad gevierd.

Timelaps De Rotterdam

21 november 2013
http://www.youtube.com/watch?v=KZI1Hi8EQBA
luchtfoto-de-rotterdam

Vandaag was het zo ver: De Rotterdam wordt opgeleverd! Het nieuwe gebouw dat de skyline van Rotterdam siert, werd ontworpen door Rem Koolhaas. 

Het gebouw is een complete stad in de stad: drie transparante torens, 150 meter hoog, op een voetstuk van cafés, restaurants, een hotel, sportclubs en prachtige entrees. Bekijk het filmpje om het gebouw in slechts twee minuten van 0 naar de 150 meter te zien gaan!

campagne beelden2

Meld je aan voor de Wilhelminapier nieuwsbrief!

Informatie centrum

63206_347287302047977_204035707_n

Openingstijden:

Maandag Gesloten
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 10.00 - 17.00
Donderdag 10.00 - 17.00
Vrijdag 13.00 - 17.00
1ste zat vd maand   11.00 - 16.00
Zondag Gesloten


(Onderin het Montevideo)
Otto Reuchlinweg 1002
3072 MD Rotterdam
010-4896967
info@wilhelminapier.nl

 

Agenda maart - december

8-3
Rotterdamse Museumnacht
rotterdamsemuseumnacht.nl

22-3 en 29-3
Schaaldieren Workshop Las Palmas
restaurantlaspalmas.nl

3-4
Motel Mozaïque
motelmozaique.nl

13-4
Rotterdamse Marathon
marathonrotterdam.nl

8-3
Rotterdamse Museumnacht
rotterdamsemuseumnacht.nl

22-3 en 29-3
Schaaldieren Workshop Las Palmas
restaurantlaspalmas.nl

3-4
Motel Mozaïque
motelmozaique.nl

13-4
Rotterdamse Marathon
marathonrotterdam.nl

5-5
Hotel New York jarig: 21 jaar!
hotelnewyork.nl

8-5
Aiden Stella
cruisekalender.eu

10-5
Royal Princess
cruisekalender.eu

10-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

17-5
Operadagen Rotterdam
cruisekalender.eu

17-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

24-5
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

29-5
Internationale Architectuur Bienale
iabr.nl

7-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

21-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

28-6
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

5-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

19-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

20-7
Zomercarnaval
rotterdamunlimited.com

26-7
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

2-8
MS Rotterdam
cruisekalender.eu

5-9 t/m 7-9
Wereldhavendagen
wereldhavendagen.nl

10-10 / 11-10
International Comedy Festival Rotterdam
icfr.eu

Voorzieningen

Alles binnen handbereik

Of je nu woont, werkt of af en toe komt uitwaaien op de Wilhelminapier, soms is het handig om te weten waar je moet zijn voor de dagelijkse boodschappen, waar in de buurt de crèche is en of er ook een tandarts op de Wilhelminapier is gevestigd.
Op de Wilhelminapier en in de directe omgeving is een ruim aanbod aan voorzieningen te vinden.

Up