icon-facebook
 
icon-twitter

icon-pinterest

 

icon-vimeo
icon-flickr
home

Adri Missel, voormalig medewerkster Infocentrum

17 juli 2015
15. Adri - Wilhelminapier Info

“Jarenlang werkte ik in het informatiecentrum op de Wilhelminapier en ontving ik de bezoekers."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Adri Missel, voormalig medewerkster van het Wilhelminapier Infocentrum.

Vaste bezoekers van de Wilhelminapier kennen haar zeker. Adri is sinds 2006 het vaste gezicht geweest in het informatiecentrum op de Wilhelminapier en in de jaren daarvoor in het informatiecentrum van de Kop van Zuid. Adri vertelt: “Samen met mijn collega Joke beheerden we het informatiecentrum op de Wilhelminapier waar we het aanspreekpunt waren voor bezoekers van het gebied. Maar eigenlijk deden we veel meer dan alleen mensen ontvangen. Zo maakten we regelmatig een ronde over de Pier waarbij we de buitenruimten in de gaten hielden. Als er bijvoorbeeld afval lag op straat dan belde ik mijn contact bij de Gemeente direct zodat het opgeruimd werd. Afval is natuurlijk geen visitekaartje voor de Wilhelminapier!” Adri vervolgt: “Veel bruidsparen maken gebruik van de entourage van de Wilhelminapier om er prachtige foto's te maken. Dan is het toch geen gezicht als er zwerfvuil rondslingert."

Ook gaven Adri en haar collega vaak rondleidingen in de woontorens voor potentiële kopers of huurders. “Als een makelaar bijvoorbeeld geen tijd had en wij in het bezit waren van de sleutel van een appartement, konden we met mensen gaan bezichtigen en ze soms over de streep trekken. De meneer die nu in het penthouse van New Orleans woont hebben wij destijds nog rondgeleid. Met die meneer heb ik trouwens nog steeds leuk contact” vertelt Adri enthousiast. Ze vervolgt: “Ik denk dat mensen het fijn vonden om van ons neutraal advies te krijgen, omdat we niet aan een specifiek project verbonden waren.”

Adri is nog steeds een grote liefhebber van de Wilhelminapier en komt er dan ook regelmatig. “Ik geniet echt van alle nieuwe ontwikkelingen. Het is zo leuk voor bewoners van de Pier dat de Fenix Food Factory is geopend, een echte aanwinst voor het gebied! En ook de food court die straks in het Room Mate Hotel in Pakhuismeesteren komt zal een goede toevoeging zijn.” vertelt Adri. “Ik blijf hier altijd komen”, vertelt Adri met een lach, "en het zou leuk zijn als er in de toekomst weer een rol voor me weggelegd is op de Pier."

Dineke, bezoeker Nederlands Fotomuseum

11 juli 2015
17. Dineke - Nederlands Fotomuseum

"Ik heb goede herinneringen aan Kantine Werklust, een illegaal visrestaurant wat hier vroeger zat."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Dineke Versluis, bezoeker van het Nederlands Fotomuseum.

We treffen Dineke op een warme zomermiddag in het Nederlands Fotomuseum. Ze vertelt: “Ik kom hier voor de expositie ‘Faces’, met werk van grote iconen uit de portretfotografie.”
Dineke bezoekt het fotomuseum regelmatig. “Ik ga vaak naar de openingen, maar ook naar speciale avonden. Zoals bijvoorbeeld Fotogasten, een avond waarbij een inspirerende persoonlijkheid wordt uitgenodigd om te vertellen, vaak naar aanleiding van een tentoonstelling. Maar ook De Donkere Kamer is leuk. Tijdens deze avonden kunnen fotografen hun werk pitchen. Het entreegeld voor De Donkere Kamer wordt in muntjes uitgedeeld en mensen in de zaal kennen aan hun favoriete project muntjes toe. Zo worden de fotografieprojecten gefinancierd door het publiek. Dat is natuurlijk super."
Dineke werkt zelf ook als fotografe en maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. “Ik wil graag vriend worden van het fotomuseum. Als vriend ben je donateur van het museum en in ruil daarvoor wordt je uitgenodigd voor speciale tentoonstellingen en activiteiten. Dat is een cadeautje aan mezelf.”

Dineke komt al jaren op de Wilhelminapier. “Ik kan me nog herinneren dat ik wel eens ’s ochtends vroeg op de kade bij Hotel New York Rotterdam zat om te fotograferen. Toen was de Pier nog leeg. Supermooi licht heb je daar!” Ze vervolgt: “Ik heb de Wilhelminapier door de jaren heen wel zien veranderen. Ik heb goede herinneringen aan Kantine Werklust, een illegaal visrestaurant wat hier vroeger zat."

Morgenavond is Dineke tourist in eigen stad en logeert ze bij het nhow Rotterdam hotel. “Ik ben vorig jaar bij de opening geweest en blij er nu eindelijk ’s te slapen. Op de menukaarten bij nhow staan trouwens foto’s en grafisch werk afgebeeld van Rotterdamse makers. Met toevallig ook een foto van mij. Die wil ik wel even bekijken natuurlijk!"

Vincent Taapken, creative director

02 juli 2015
16. Vincent - creative director

“Het is mogelijk: dwalen op de Pier!”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Vincent Taapken, bewoner en creative director van de Wilhelminapier.

Oner, restaurant Piccadillys

26 juni 2015
14. Oner - Restaurant Piccadillys

“Piccadillys is de enige plek op de Wilhelminapier waar je dagelijks terecht kunt voor take away koffie en verse huisgemaakte broodjes en salades.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Oner Catalpinar, eigenaar van restaurant Piccadillys.

Piccadillys is pas een half jaar geopend op de Wilhelminapier. Oner vertelt: “Ik wil dat Piccadillys een ontmoetingsplek is met een huiskamergevoel. Een plek waar je kunt ontbijten en lunchen, maar waar je ook een high tea kunt bestellen of een viergangen diner kunt eten. Ideaal vlak voor een voorstelling in het Luxor Theater!"
Hij vervolgt: "We zijn een restaurant met een knipoog naar de Engelse keuken. We hebben een grote selectie cakes, taarten en scones en binnenkort voegen we Fish & Chips aan de menukaart toe. Maar ook een bittergarnituur staat gewoon op de kaart.” Kopjes thee hebben hier het formaat XL met keuze uit een uitgebreide selectie smaken van de English tea shop en de scones zijn zeer de moeite waard. We spreken uit eigen ervaring.

Verrassend is Oner’s achtergrond. “Ik ben bijna m’n hele leven lang beroepsmilitair geweest. Ik ben als kok begonnen in het leger, en had daarna diverse andere functies. Een paar jaren geleden ben ik gestart met studeren, eerst maatschappelijk werk en daarna psychologie. En op een gegeven moment besloot ik voor mezelf: ik wil gaan ondernemen.” En zo geschiedde. Samen met zijn vrouw heeft Oner toen Piccadillys geopend.

“We wonen hier om de hoek en wat ons opviel is dat het aanbod van broodjes en take away koffie vrij beperkt is op de Pier. Daarom kun je bij ons al vanaf 08:00 uur ’s ochtends terecht voor take away cappuccino’s, latte’s en verse sappen. Maar ook voor huisgemaakte salades en sandwiches. Allemaal om af te halen! Ik moet eerlijk zeggen dat nog niet iedereen weet dat we hier zitten. Daarom zit ik er aan te denken om een oude tuk tuk van onze koffieleverancierLavazza hier naar toe te halen en vanuit de tuk tuk koffie te serveren op straat" vertelt Oner met een brede grijns.

Bezoek Piccadillys aan de Prinsendam 180 (tegenover de ingang van metrostation Wilhelminapier) of online op www.piccadillys.nl.

 

De heer Yam, Aqua Asia

01 juni 2015
13. de heer Yam - Aqua Asia Club

“Bij ons heb je altijd de beste tafel van het restaurant.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: de heer Yam, eigenaar van restaurant Aqua Asia Club.

Aqua Asia Club is pas een maand geleden geopend op de Wilhelminapier en nu al een groot succes. “We zijn erg blij dat gasten al hun weg hebben weten te vinden naar Aqua Asia. We zitten op één van de mooiste locaties van Rotterdam. Moet je eens kijken naar het uitzicht!” vertelt de heer Yam enthousiast. Maar ook binnen ziet het er prachtig uit. Het smaakvolle interieur komt goed tot zijn recht in de hoge ruimte met gigantische raampartij. De tafels en ronde banken zijn zo geplaatst dat iedereen zicht heeft op de Maas. “Bij ons heb je eigenlijk altijd de beste tafel van het restaurant” vertelt de heer Yam lachend.

De heer Yam is geen onbekende in Rotterdam. Hij is tevens eigenaar van Restaurant Asia in de Alexanderpolder en sushi- en tepanyaki-restaurant Itami Lounge op de Wilhelminapier. “Aqua Asia zie ik als een toevoeging, omdat we hier een nieuwe twist willen geven aan de Japanse eetcultuur. We bieden Asian fine dining met de Japanse keuken als basis.” Hij vervolgt: “We hebben een multifunctionele ruimte met zowel een restaurant als een lounge gedeelte. Gasten kunnen dus op elk moment van de dag bij Aqua Asia terecht. Voor lunch of diner, maar ook voor een borrel na werktijd of later op de avond voor Aziatische ‘bites’.”

De menukaart is eindeloos en het ene gerecht nog lekker dan het andere. “Wat ik zou aanraden? De chef choice natuurlijk! Chefkok A You wisselt het menu dagelijks en stemt de gerechten op jouw wensen af. Zwarte kabeljauw, de King Crab, Robata grill spiesjes met grote garnalen, sushirol met kreeft. Het is allemaal aan te raden!” Wij komen snel terug, dat is duidelijk. De heer Yam is een liefhebber van Rotterdam en woont er zelf al jaren. “Het is grappig, waar ik ook loop in de stad ik zie altijd weer De Rotterdam. Het gebouw torent overal bovenuit.”

De heer Yam staat op de foto met zijn zoon Michael en chefkok A You. Aqua Asia Club is gevestigd in De Rotterdam aan de Holland Amerikakade 106. Het restaurant is zeven dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. Het terras wordt begin juni geopend.

Chi, manager Café Rotterdam

22 mei 2015
12. chi - cafe rotterdam

"Ik denk dat dit het mooiste terras van Nederland kan worden."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Chi, manager van Café Rotterdam.

 

Cafe Rotterdam is dit jaar opnieuw geopend na een periode van sluiting. Met een nieuwe kok én een nieuwe menukaart. Chi vertelt: “Oorspronkelijk had Café Rotterdam een Frans-Nederlandse keuken en nu hebben we een switch gemaakt naar de Italiaans-Mediterrane keuken. We hebben een echte Italiaanse pizzabakker, die de pizza’s aan tafel serveert. Wat niet veel mensen weten is dat je onze pizza’s ook kunt afhalen. Dat is ideaal voor bewoners hier in de buurt. En we hebben een hele goede ploeg in de keuken staan, die voor diverse sterrenrestaurants hebben gewerkt zoals De Librije en Librije's Zusje Amsterdam.”

Als we vanuit het restaurant naar buiten kijken valt het gigantische terras meteen op. Hiervandaan kijk je uit over de Maas, de stad en de Erasmusbrug. Wat een aanwinst voor de Pier! “Ik hoop dat we het terras over een maand kunnen openen” vertelt Chi enthousiast. Hij vervolgt: “Het terras wordt echt een geweldige plek! Persoonlijk denk ik dat het het mooiste terras van Nederland kan worden. Er komt een BBQ, een bar en een buitenkeuken. Zie je het al voor je dat hier straks met een Gin Tonic zit en een gerecht zo vanaf de BBQ kunt bestellen?” Dat zien wij zeker voor ons. Sterker nog, we zijn nu al overtuigd van het terras.

Chi werkt al bijna 10 jaar voor de Dudok Group. “Ik ben bij café restaurant Dudok Rotterdam begonnen als bijbaan naast mijn opleiding aan de Middelbare Hotelschool. En eigenlijk ben ik nooit meer weggegaan. Tot kort geleden werkte ik voor het Marktcafé in de Markthal en sinds drie weken ben ik manager van Café Rotterdam” vertelt Chi trots.

Café Rotterdam is gevestigd in de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade. De (nieuwe) ingang bevindt zich aan de zijkant, tussen de Cruiseterminal en De Rotterdam in. Het restaurant is zeven dagen per week geopend.

Aqua Asia Club in De Rotterdam

21 mei 2015
111aquaasia

De Buik van Rotterdam schoof aan bij Aqua Asia Club in De Rotterdam. En at de grote garnalen, sashimi, shimeji-paddenstoelen en zwarte kabeljauw. Lees de prachtige recensie hier:
www.debuikvan.nl/rotterdam/uit-eten/1293-aqua-asia-in-de-rotterdam-is-klein-azie-aan-de-maas

Club Aqua Asia is zeven dagen per week geopend voor lunch, diner, loungen en vergaderen. 
www.aquaasiaclub.nl

Harry, Watertaxi Rotterdam

08 mei 2015
11. harry -watertaxi

"Ik heb alleen maar lachende gezichten aan boord!”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Harry, schipper bij de Watertaxi Rotterdam.

Harry werkt al sinds de oprichting in 1993 voor de Watertaxi Rotterdam. Per jaar worden er ruim 300.000 passagiers via het water vervoerd en daarmee is de watertaxi niet meer weg te denken uit de Rotterdamse haven. “Ik werk al 47 jaar in de haven voor Smit (nu onderdeel van Boskalis), het grootste bedrijf in de Rotterdamse haven voor havensleepdiensten. Daarnaast werk ik zo’n zes dagen per maand voor de Watertaxi Rotterdam. Dat is pure liefhebberij. Ik heb alleen maar lachende gezichten aan boord!”

De Watertaxi Rotterdam werkt met ongeveer 60 parttime schippers. Vaak werken zij ook als kapitein of stuurman in de haven en sommigen zijn met pensioen. Harry: "Ik ga zelf over één week met pensioen, maar ik blijf natuurlijk varen met de watertaxi."

In het kantoor van de Watertaxi Rotterdam hangt een dynamische, digitale kaart van de Rotterdamse haven waarop al het scheepvaartverkeer te zien is. De blauwe bootjes zijn de watertaxi’s en dat zijn er aardig wat op deze zonnige lentedag. “De klassieke boten worden ingezet als veerdienst op korte afstanden en gaan 16 km per uur. De nieuwe boten gaan 60 km per uur en worden ook ingezet op lange afstanden”, zegt Harry. “De meest verre rit die ik heb gehad met de Watertaxi? Dat was naar ’s Hertogenbosch. We hadden mensen aan boord die daar een yacht gingen bezichtigen.” Hij vervolgt: “Wat niet veel mensen weten is dat je de watertaxi ook kunt boeken voor langere afstanden, bijvoorbeelden naar Hoek van Holland of de Tweede Maasvlakte.”

Wilt u zelf een ritje maken met de Watertaxi Rotterdam? Bekijk hier dan alle opstap plaatsen en bel 010-4030303: http://www.watertaxirotterdam.nl/plan_uw_reis/

Carmen en Boukeline, bij Hotel New York

29 april 2015
10. carmen-en-boukeline

“De Wilhelminapier? Nog nooit van gehoord.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Carmen uit Nijmegen en Boukeline uit Leiden.

We treffen de twee vriendinnen op één van de eerste mooie terrasdagen van het jaar. En natuurlijk is er dan geen betere plek in de stad om te vertoeven dan bij Hotel New York Rotterdam. “We spreken regelmatig af in een andere stad dan onze woonplaatsen en vandaag is het Rotterdam geworden” zegt Carmen.
“We hebben zojuist de Watertaxi vanaf de Veerhaven genomen en zijn eigenlijk niet verder gekomen dan deze leuke strandstoeltjes bij de Maas” vult Boukeline aan.

Op het programma staan nog een bezoek aan de Markthal en de Fenix Food Factory. Of de vriendinnen wel eens eerder op de Wilhelminapier geweest zijn? “De Wilhelminapier? Nog nooit van gehoord.”

Carmen en Boukeline, welkom op de Pier!

Frank en vrienden, skateboarders

22 april 2015
9. Frank- skateboarder
“Het skateboard van onze vriend reed zo de Maas in.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Frank (in het midden op de foto), hij komt regelmatig met vrienden op de Wilhelminapier om te skateboarden.

 

“De Wilhelminapier is de ultieme plek om te skateboarden. Het asfalt is super en deze stalen pijp hier vormt bijvoorbeeld een hele goede ‘gap’.”

Frank en zijn twee vrienden komen uit Capelle aan den IJssel, studeren aan het Grafisch Lyceum en zijn in hun vrije tijd vaak op de Wilhelminapier te vinden. De jongens zijn druk in de weer met camera’s. “We filmen elkaars tricks en plaatsen deze vervolgens op YouTube, gewoon voor de lol.”

Maken de vrienden nog bijzondere dingen mee tijdens het skateboarden? “Zojuist is een andere vriend van ons naar huis gegaan. Zijn gloednieuwe skateboard reed zo de Maas in. Dat is pas echt balen.”

De foto is gemaakt voor de deur van het Havenbedrijf Port of Rotterdam.

Jeffrey, front desk nhow hotel

13 april 2015
8. jeffrey - nhowhotel

“Het leukste aan mijn baan zijn mijn collega’s.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Jeffrey, hij is front office medewerker bij het nhow hotel.

“Het leukste aan mijn baan zijn mijn collega’s. Het nhow hotel is een art & design hotel, met drie vestigingen wereldwijd (in Milaan, Berlijn en Rotterdam), waar een goede informele sfeer heerst. Zowel de gasten als het personeel hebben een leuke, open houding.” Jeffrey is afgestudeerd socioloog en geniet van het dagelijkse contact met mensen. “Een hoop van mijn collega’s werken naast hun baan bij het nhow hotel als kunstenaar of vormgever. Dat maakt het interessant, omdat ze een ander perspectief op het leven hebben.”

Hij vervolgt: “Hoe ik hier terecht ben gekomen? Voordat het nhow hotel open ging zijn de managers op zoek gegaan naar passend personeel via drie lokale scouts in de stad. Mijn broer is toen gescout en heeft hier een jaar gewerkt als concierge. Hij werkt nu bij het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam en ik heb min of meer zijn baan overgenomen.”

Jeffrey werk dag en nacht shifts en is voor de gasten hét aanspreekpunt als het gaat om dingen die er te doen zijn in de stad. “De leukste plekken, die internationale gasten vaak niet kennen, zijn het Deliplein op Katendrecht, maar bijvoorbeeld ook de nieuwbouwwijk als je in de richting van het cruiseschip SS Rotterdam loopt. Daar heb je hele bijzondere zelfontworpen huizen staan, dat is super!”

nhow-rotterdam.com

Presentatie Points of Departure

24 maart 2015
image-2015-03-12

Op 27, 28 en 29 maart 2015 presenteert en demonstreert The Patching Zone haar ontwerpen voor de publieke ruimte van de Wilhelminapier. Deze ontwerpen zijn het resultaat van een onderzoek dat The Patching Zone deed in samenwerking met studenten van het Zadkine College, naar de geschiedenis en de context van de Wilhelminapier. Doel van Points of Departure is het betrekken van bezoekers van de Wilhelminapier in de geschiedenis van deze pier. Tijdens deze drie dagen wordt er een kleine reis getoond van het begin van de pier naar (gedroomde) bestemmingen, aan de hand van de richting en sterkte van de wind.

The only thing that can be trusted... is the dream of getting there
In de tunnel van de Wilhelminapier en via een app op je mobiele telefoon hoor je getuigenissen van over de hele wereld, verbonden aan de real-time richting en snelheid van de wind. De geluidsfragmenten zijn een nog altijd groeiende collectie van mensen die in verschillende tongval, met verschillende achtergrondgeluiden en verschillende ideeën vertellen over hun reizen en ervaringen met emigreren.

Horizons 
Een video installatie die het verlangen naar onbekende transatlantische bestemmingen verkent. Twee videoschermen en bijbehorende audio verbinden horizon-beelden op verschillende aankomst,- en vertrekpunten over de hele wereld aan de windrichting en de snelheid van de wind. Mistige beelden van de waterlijn refereren aan het gevoel dat reizigers vroeger moeten hebben gehad bij hun vertrek naar de nieuwe wereld.

Archief installatie
Een video installatie die de wind gebruikt als drijvende kracht om de toeschouwer door media en tijd te navigeren. De wind stuurt de toeschouwer langs verschillende tijdlagen uit de geschiedenis van Rotterdam. De installatie maakt gebruik van videomateriaal uit de archieven, in combinatie met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde soundtrack.

De kunstwerken zijn in ontwikkeling. Met dit evenement wordt er aandacht en steun gevraagd voor toekomstige installaties op de Wilhelminapier. De werken zijn het resultaten van een opdracht gegeven door de Culturele Coöperatie op de Wilhelminapier en te zien in LP2 aan Wilhelminakade 326. 

vrijdag 27 maart: 17:00 - 21:00u
zaterdag 28 maart: 13:00 - 21:00u
zondag 29 maart: 13:00 - 21:00u

Expositie: De zon als kunstwerk in ‘De Rotterdam’

20 maart 2015
kB1OxaKgRI6Var6eZcgVrdlNV4n0o-1BPuqxanjHOvE

Kunstenares Els Botman exposeert haar ‘Sun Project’ van 20 maart t/m 17 april 2015 in gebouw De Rotterdam in de gemeente Rotterdam ter ere van het door de Verenigde Naties en UNESCO uitgeroepen ‘Internationaal Jaar van het licht 2015’. Els Botman is de eerste Nederlandse fotograaf die haar camera op de zon richtte. De expositie, die voor het eerst vertoond werd tijdens de kunstbeurs ST-ART in Straatsburg, bestaat uit kleurrijke fotobeelden en video om mensen te verbinden met de energie en kracht van de zon. Wetenschapshistoricus Huib Zuidervaart van het Huygens Instituut van Nederlandse Geschiedenis, opent op 20 maart om 11.00 uur de expositie en Els Botman geeft een rondleiding aan de bezoekers. Toegang tot de expositie is gratis. Op verzoek van Solliance, platform voor zonne-energie reist de expositie op 6 en 7 juni 2015 naar Eindhoven voor het festival ‘Muziek op de Dommel’.

‘Black box’ voor de zon
De expositie bestaat uit foto’s in verschillende formaten en een video die in een ‘black box’ geprojecteerd wordt en het rijke kleurenspectrum van de zon toont. Dit stelt bezoekers in staat om de stralende werking van de zon te ervaren. “Ik ben geïntrigeerd geraakt door de zon toen ik in Bolivia op 4000 meter in het Andesgebergte woonde. Ik kon de zon bijna kussen. In plaats van het licht als instrument te gebruiken voor mijn fotografie, besloot ik als experiment het licht als object van mijn beelden te maken. Toen ik de eerste serie van mijn zonnebeelden uitprintte, was ik totaal verwonderd hoe de straling van de zon op papier doorwerkt. Veel mensen ervaren de zonnebeelden als een vorm van lichttherapie!”

Kracht van het licht
Het Sun Project gaat over de kracht van licht afkomstig van de zon. “Als mens zuigen wij de kracht van de zon op met al onze zintuigen, maar we kunnen nooit langere tijd bewust naar de zon kijken zonder onze ogen te verblinden. Met mijn ‘Sun Project’ wil ik het oog van de bezoeker in verbinding te stellen met de magische werking van zonlicht. De zon is niet alleen een bron van duurzame energie maar voorziet ons ook van essentiële levensenergie,” aldus Els Botman.

 

Robert, eigenaar New York Barbershop

18 maart 2015
7. robert-newyorkbarbershop

“Ik ben gek op dit stuk van Rotterdam. In Café Rotterdam was ik zo’n beetje de eerste klant destijds."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Robert, eigenaar van de beroemde New York Barbershop.

Al sinds de opening van Hotel New York in 1993 is de New York Barbershop gevestigd in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn. “Wij zijn een familiebedrijf uit 1884. Mijn grootvader én overgrootvader waren beide echte herenkappers, zoals wij dat nu zijn. In die tijd waren heren- en vrouwenkapsalon strikt gescheiden.”

De New York Barbershop is één van de oudste barbershops van Europa. “Ik was samen met mijn zakenpartner en vrouw Anne op vakantie toen we een oude barbershop bezochten. Dat was het moment dat ik besloot om de sfeer van de barbershop van mijn grootvader terug te brengen in Rotterdam. Mijn eerste barbershop opende ik in een zijstraat van de Oude Binnenweg, inmiddels misschien wel meer dan 27 jaar geleden. En sinds 1993 zijn we gevestigd op de Wilhelminapier.”

De New York Barbershop is uitgegroeid tot een bedrijf met zes barbers die niet alleen op locatie werken, maar ook als inspiratie consultants worden ingezet door heel Europa. “Op dit moment zijn twee van onze barbers in Madrid die daar hulp bieden aan een zaak op het gebied van inspiratie en motivatie. Daarna vertrekken ze naar Turijn.”

Maar ook in Rotterdam is de New York Barbershop actief. “Tijdens het IFFR stonden we bijvoorbeeld in de lobby van het nhow Rotterdam hotel en laatst waren we aanwezig in de Feijenoord business lounge van de Kuip. Ik doe graag iets voor Rotterdam.” Hij vervolgt: “Ik ben gek op dit stuk van Rotterdam. In Café Rotterdam was ik zo’n beetje de eerste klant destijds. Katendrecht is ook geweldig. Dat is ook echt onderdeel van de Wilhelminapier vind ik. Weet je wat ik trouwens wel mis? Een kwalitatief goede delicatessenzaak waar ik tussen de middag een lekker broodje Pastrami kan halen”, zegt Robert lachend.

De New York Barbershop is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Reserveren kan via telefoonnummer 010 485 3196. http://www.newyorkbarbershop.nl/

Bert, hoofduitvoerder J.P. van Eesteren

09 maart 2015
6.bert-bostonseattle

“Deze week heien we de laatste paal!”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Bert, hoofduitvoerder van J.P. van Eesteren op de bouwplaats van woontorens Boston & Seattle.

 

De afgelopen weken waren de bouwwerkzaamheden duidelijk hoorbaar door het heien van in totaal 738 heipalen. Bert: “We hebben goed nieuws, want het einde is in zicht. Deze week heien we de laatste paal! De mogelijke geluidsoverlast zal dan zeker afnemen. Sommige zware heipalen gaan met wel 1600 klappen de grond in. En elke klap wordt geturfd.”

“Tot afgelopen zomer was ik nog nooit op de Wilhelminapier geweest.” Bert is hoofduitvoerder en dagelijks al om 06.00 uur op de bouwplaats aanwezig. En dat met een uur reistijd vanaf zijn woonplaats. “Ik vind dit een bijzonder mooi stukje Rotterdam waar altijd wat aan de hand is. Of het nu een voorstelling is in het Nieuwe Luxor theater of een bezoek van Koning Willem Alexander aan De Rotterdam. Hier gebeurt altijd wat.”

De oplevering van woontorens Boston & Seattle, met in totaal 220 appartementen, zal in 2017 plaatsvinden. Wat er nu op de bouwplanning staat? Bert vervolgt: “We zijn onlangs gestart met het afvoeren van 25.000 m3 grond. Voor de grond is een nieuwe bestemming gevonden. Een deel van de grond wordt afgevoerd naar de golfbaan bij Zestienhoven en een deel gaat naar een bestemming in Moordrecht."

Heeft u interesse in de appartementen van Boston & Seattle? Bezoek dan op 14 en 15 maart de Woonbeurs Rotterdam.

Joemarie & Richelle, cruiseschip AIDA Mar

05 maart 2015
5.joemarierichelle-aidamar

“Dit is onze eerste keer in Rotterdam.”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Joemarie & Richelle, medewerkers van cruiseschip AIDA Mar.

 

Vanmorgen meerde het cruiseschip AIDA Mar rond 09.30 uur aan in Rotterdam. Met de komst wordt het nieuwe cruiseseizoen geopend. Joemarie, stuurman van de AIDA Mar, en zijn collega Richelle, kamermeisje van het schip, zijn voor de eerste keer in Rotterdam.

“We zijn nog niet eerder in Rotterdam geweest”, zegt Joemarie. “We komen zelf uit de Filipijnen en zijn pas over een maand weer thuis.“

Richelle vervolgt: “Onze eerste indruk van Rotterdam is erg goed. We kwamen zojuist via de Nieuwe Waterweg Nederland binnen varen en daarna de stad in en dat is echt indrukwekkend. Wat we nu gaan doen? We nemen een shuttle bus naar het centrum en gaan dan op zoek naar een leuk café met wifi zodat we onze families kunnen spreken."

Nu het cruiseseizoen is geopend zullen er weer regelmatig cruiseschepen aanmeren. Bekijk het actuele schema hier.

Voorzieningen

Alles binnen handbereik

Of je nu woont, werkt of af en toe komt uitwaaien op de Wilhelminapier, soms is het handig om te weten waar je moet zijn voor de dagelijkse boodschappen, waar in de buurt de crèche is en of er ook een tandarts op de Wilhelminapier is gevestigd.
Op de Wilhelminapier en in de directe omgeving is een ruim aanbod aan voorzieningen te vinden.

Up