icon-facebook
 
icon-twitter

icon-pinterest

 

icon-vimeo
icon-flickr
home

Carl, Hop-on Hop-off Rotterdam bus

26 mei 2016
34. Carl - Hop on Hop off

“Vandaag sta ik hier bij de Cruiseterminal om de passagiers van cruiseschip AIDAPrima te begroeten en te vragen of ze de mooiste sights van Rotterdam willen zien."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag ontmoeten we Carl, werkzaam bij de Hop-on Hop-off Rotterdam bus.

Carl komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland maar werkt momenteel alweer een tijd in Rotterdam. Hij is het eerste aanspreekpunt voor cruiseschippassagiers als ze de Cruise Terminal Rotterdam verlaten en Rotterdam willen ontdekken. Hij werkt namelijk sinds vorig jaar voor de Hop-on Hop-off bus in Rotterdam. De Sightseeing tours bestaan pas een jaar, maar ze zijn al razend populair!

“Vandaag sta ik hier bij de Cruiseterminal om de passagiers van cruiseschip AIDAPrima te begroeten en te vragen of ze de mooiste sights van Rotterdam willen zien. Terwijl ik op ze wacht vind ik het natuurlijk al heel leuk om ze van alles te vertellen over de stad. Zelfs mensen die uit Rotterdam komen kan ik vaak nog iets vertellen wat ze niet weten! Zoals het prachtige tuintje bij het Stadhuis, veel Rotterdammers zijn daar nog nooit geweest. Ook al is het publiek toegankelijk!” vertelt Carl enthousiast.

Daarnaast werkt Carl ook bij de Fietstaxi centrale Rotterdam. “Terwijl ik door de stad fiets met toeristen ben ik én actief bezig én kan ik ze vertellen over Rotterdam, voor mij een ideale baan!” Carl is misschien wel de meest enthousiaste Nieuw-Zeelandse Rotterdammer die wij hebben ontmoet, we wensen hem veel succes en plezier!

Harmony of the Seas in Rotterdam

24 mei 2016
wilhelminapier-harmonyoftheseas-16

Komt dat zien! Het grootste cruiseschip ter wereld, de Harmony of the Seas, ligt vandaag aan de Wilhelminapier.

Foto: Patrick van der Vlies

Welkom ms Koningsdam!

19 mei 2016
wilhelminapier-mskoningsdam

De ms Koningsdam is gearriveerd!

Het gloednieuwe cruiseschip van de Holland America Line is vandaag aangekomen in Rotterdam, waar het morgen wordt gedoopt door koningin Máxima.

De Koningsdam is het grootste schip van de Holland America Line tot nu toe. Het cruiseschip met twaalf dekken is 296 meter lang en 28 meter breed. Er kunnen in totaal 2650 passagiers op en 1036 bemanningsleden.

Het schip is gebouwd in Italië en vertrok op 8 april voor zijn eerste reis. Het vaartuig kostte zo'n 520 miljoen dollar.

Foto: CruisePortRTM

The Big Slide Rotterdam

13 mei 2016
wilhelminapier-the-big-slide

Op zaterdag 4 juni komt er een megaglijbaan van 150 meter lang naast de Erasmusbrug. Deze langste outdoor waterglijbaan van het land wordt opgesteld op het Willemsplein. Glijbaanliefhebbers kunnen 4 juni tussen 10 uur en 22 uur hun hart ophalen op The Big Slide - Rotterdam. Wie glijdt er mee?

Voor tickets: http://bit.ly/1rJnXhd

Nancy & Wendy uit Toronto, Canada

03 mei 2016
33. Nancy & Wendy - Passagiers

“We love Rotterdam already!”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Nancy & Wendy uit Toronto, Canada.

We lopen vandaag op de zonnige Wilhelminapier wanneer het cruiseschip ms Zuiderdam net gearriveerd is. De passagiers lopen met grote getallen het schip af en we lopen de Canadese zussen Nancy & Wendy tegen het lijf. Nancy en Wendy spreken direct enthousiast over Rotterdam en hun warme ontvangst op de Pier.

“Dit is onze eerste keer in Nederland maar we zijn nu al zo positief verrast! We zijn hier letterlijk nog maar 15 minuten en zijn zo onder de indruk van alles wat we zien. Bij aankomst in de haven konden we de mooie gebouwen al zien staan die steeds dichterbij kwamen en ook steeds mooier werden,” vertelt Nancy blij. “Eenmaal aangemeerd kwamen we de prachtige Cruise Terminal binnen, wat is hij mooi! En iedereen verwelkomt ons zo vriendelijk. Soms komen we aan in een terminal die helemaal leeg is, dan weet je niet eens waar je heen moet, maar hier werden we met open armen ontvangen en meteen doorverwezen naar wat we allemaal kunnen doen in de stad.” Complimenten aan de Holland America Line en Cruise Terminal Rotterdam! Wij vertellen de dames over de historie van de Holland Amerika Lijn en Hotel New York Rotterdam, maar de dames zijn al op de hoogte. “Tijdens de cruise werd uitgelegd over hoe de Wilhelminapier en Hotel New York het punt was voor alle Nederlanders om naar Amerika te reizen. We hebben al hele leuke foto’s gemaakt bij het prachtige pand!” vertelt Wendy.

De dames zijn inmiddels al halverwege hun 29 dagen durende cruise die begon in Florida. “We kijken erg uit naar onze stop in Sint Petersburg, daar zijn we twee dagen, maar we hebben ook nog Finland, Noorwegen en Denemarken op het programma staan.” Gelukkig zijn ze de hele dag in Rotterdam, de stad waar ze nu al van houden. “We gaan straks de Hop-on Hop-off Rotterdam bus op en krijgen dan de highlights van de stad te zien. Vooral de Markthal, de kubuswoningen en de Euromastwillen we niet missen!”

De Hop-on Hop-off bus komt er aan en we zijn er van overtuigd dat de zussen een geweldige dag zullen hebben vol positieve indrukken van de stad. We hopen ze snel terug te zien in hun nieuwe favoriete stad, Rotterdam. Cruiseschip ms Zuiderdam vertrekt rond 17.00 uur weer naar haar nieuwe bestemming!

Kabelbaan over de Maas?

18 april 2016
wilhelminapier-kabelbaan-over-de-Maas

Ondernemers hebben op verzoek van de Rotterdamse Verkeersonderneming tientallen plannen ingediend om de bereikbaarheid van de regio Rotterdam te verbeteren. De Verkeersonderneming gaat nu van tien inzendingen onderzoeken of een aanbesteding haalbaar is. Het gaat onder meer om een kabelbaan over de Nieuwe Maas, onbemande shuttles naar Rotterdam Airport, beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens en een stadsachtbaan van Rotterdam Centraal naar Rotterdam The Hague Airport. Naar welk idee gaat uw voorkeur uit?

Lees verder: http://bit.ly/kabelbaan-maas-rotterdam

Foto: ANP via Metro Holland

Kingsday Hotel New York

24 maart 2016
wilhelminapier-kingsday2016

Heeft u nog geen plannen voor Koningsdag? Op woensdag 27 april viert Hotel New York Rotterdamde 3e editie van hét koningsfeest aan de Maas:Kingsday Hotel New York.

Gratis toegankelijk, prachtig uitzicht en met in de line-up: DJ Viccc, Thunderpussy, DD King, Boris Ross, DJ Promiss en MC Nova. Mis het niet!

Skybar op 150 meter hoogte

17 maart 2016
wilhelminapier-skybar150meter

De Wilhelminapier krijgt een skybar op 150 meter hoogte!

De gemeente en ontwikkelaars BPD Gebiedsontwikkeling en Synchroon hebben een overeenkomst gesloten voor het nieuwe gebouw 'The Sax'. Het gebouw bestaat uit twee torens, Philadelphia en Havana, heeft straks 350 appartementen, een club, skybar en restaurant. De torens worden op 75 meter hoogte met elkaar verbonden. De start van de bouw staat gepland voor 2018 en in 2020 moeten de eerste drankjes vloeien op het dakterras.

http://bit.ly/skybar-150meter

Dobberend bos te water

06 maart 2016
wilhelminapier-dobberendbos-tewater

Het Dobberend Bos gaat op woensdag 16 maart te water! Op deze dag is het Nationale Boomfeestdag en de initiatiefnemers achter het bijzondere bos hebben deze dag uitgekozen om de Hollandse iepen te water te laten.

Lees verder: http://bit.ly/dobberendbostewater

522 m2 op de Pier

26 februari 2016
wilhelminapier-penthouse-montevideo

Bigger is better? Voor de liefhebber van groot wonen is er te koop op de Pier: 522 m2 op de 39e verdieping van woontoren Montevideo. Dit semi-penthouse bestaat uit twee samengevoegde appartementen inclusief vier parkeerplaatsen. Altijd handig!

Voor meer foto's & omschrijving: http://bit.ly/penthouse-montevideo

Foto via Hulstkamp Christie's Makelaars

Bob Smit, Rotterdam Contemporary

04 februari 2016
32. Bob - Rotterdam Contemporary

"Veel galeries hebben speciale tentoonstellingen samengesteld voor het Rotterdam Contemporary vijfjarig jubileum. Dat is natuurlijk fantastisch!”

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Bob Smit, oprichter van kunstbeurs Rotterdam Contemporary en eigenaar van Bob Smit Gallery.

Bob organiseert volgende week voor de vijfde keer de Rotterdam Contemporary Art Fair. De beurs vindt plaats tijdens de Rotterdam Art Week van 10 tot en met 14 februari 2016 in de Cruise Terminal Rotterdam. Bob vertelt: “Ik heb Rotterdam Contemporary vijf jaar geleden opgericht onder de naam Raw Art Fair. De naam verwees naar de rauwe locatie van de eerste editie, de Fenixloods, maar tevens ook naar Rotterdam Art Works. De kunst die je daar kon zien was niet rauw, maar contemporary. De setting is nu helemaal niet meer rauw. We staan op de mooiste locatie van Rotterdam!”

De Rotterdam Contemporary Art Fair viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. "Heel veel galeries hebben dat opgepakt, bijvoorbeeld door solotentoonstellingen te maken of zelfs duotentoonstellingen met twee stands. Galerie Dom’Arte toont bijvoorbeeld werk in een groepstentoonstelling en heeft daarnaast een tweede stand met een solo van Armando. Lokale kunstenaar Lidy Jacobs krijgt een solotentoonstelling bij galerie Wilms en ikzelf maak met mijn galerie een solotentoonstelling met Rob van der Hoeven. En zo hebben meer galeries speciale tentoonstellingen samengesteld voor het jubileumjaar. Dat is natuurlijk fantastisch!”
Bob vertelt enthousiast verder: “En zelfs de godfather van alle Rotterdamse galeries, Hans Sonnenberg van galerie Delta, staat dit jaar op de beurs. Hij heeft tot twee jaar geleden op Art Rotterdam gestaan, maar hij is inmiddels 88 jaar en heeft twee jaar geleden gezegd: ik kan geen kunstbeurs meer doen. Met een aantal andere mensen heb ik hem overgehaald om mee te doen en hij neemt twee jonge aanstormende talenten mee: Ron van der Ende, die afgelopen jaar een tentoonstelling heeft gehad in de Kunsthalen, en Marin de Jong, van wie ik zelf ooit mijn eerste schilderij kocht bij galerie Delta."

Bob is een kunstliefhebber in hart en nieren en zet zich door het jaar ook actief in voor zijn eigen galerie. “Met Bob Smit Gallery sta ik zelf ook op vier beurzen per jaar. Maar tijdens Rotterdam Contemporary heb ik natuurlijk een dubbelrol; dan ben ik bovenal organisator en gastheer en staat mijn assistent dagelijks in de stand. En ja, dat is inderdaad een hectische week voor mij. Dan loop ik rond met twee telefoons en een walkie talkie.”

Rotterdam Contemporary is vaak tot 21.00 uur geopend, zodat mensen na hun werk de beurs kunnen bezoeken en een leuke avond kunnen beleven. “We hebben een secret art cocktailbar gecreëerd met Pinky Rose Lemonade en Ketel OneJenever en we hebben een podium met elke dag live muziek vanaf 17.00 uur, met bijvoorbeeld optredens van Ntjam Rosie en Spinvis. Je kunt bij ons een hapje eten en natuurlijk bovenal mooi werk kopen voor boven de bank, op kantoor of om je collectie uit te breiden."

Jasper Kuijs, Ooms Makelaars

26 januari 2016
31. Jasper - Ooms Makelaars

"Tijdens de start verkoop werken we met virtual reality brillen, waarbij je echt een heel goed idee krijgt van hoe de appartementen er daadwerkelijk uit komen te zien."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag aan het woord: Jasper Kuijs van Ooms Makelaars.

Vanmiddag om 18.00 uur gaat de verkoop van start van de appartementen en penthouses in woontorensBoston & Seattle. Jasper Kuijs vertelt: “Een paar maanden geleden zijn we van gestart gegaan met de voorgesprekken, een soort pre-sale. De mensen die we gesproken hebben zijn de early birds; zij hebben al heel vroeg hun interesse voor het project kenbaar gemaakt. We hebben zelfs een aantal mensen die al jaren ingeschreven staan en hun huidige woning al verkocht hebben en nu een huurwoning huren in afwachting van de woontoren Boston. En vandaag gaan we officieel van start.”

De woontorens van 75 meter hoog zijn ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch van Van Dongen - Koschuch Architecten en bieden uitzicht over de Rijnhaven en de stad. Woontoren Seattle is bestemd voor deelnemers van het pensioenfonds van de Holland-Amerika Lijn en de appartementen in Boston zijn ontwikkeld door v.o.f. Pier III, een samenwerkingsverband tussen Synchroon en BPD. “We hebben verschillende appartementtypen met 4 verschillende woonsferen. Eventueel kunnen woningen ook worden samengevoegd. De woningen zijn prachtig en luxe ten aanzien van de afwerking en elke woning heeft ook nog een eigen privé-parkeerplaats. Deze is ook al inbegrepen in de koopsom” vertelt Jasper.

“Als ik zelf een appartement mocht kiezen? Dan ga ik voor een appartement aan de waterzijde, deze zijn zeer gewild, met uitzicht over de Rijnhaven en veel zonlicht!“ vertelt Jasper enthousiast. “Maar alle appartement zijn aantrekkelijk, omdat ze allemaal buitenruimte hebben en grote raampartijen, een venster naar de stad of naar de Rijnhaven toe. Ook komen er op de begane grond verschillende voorzieningen zoals winkels en horeca en op het dak van de parkeergarage wordt een daklandschap aangelegd. Tijdens de start verkoop werken we met virtual reality brillen, waarbij je echt een heel goed idee krijgt van hoe de appartementen er daadwerkelijk uit komen te zien. Je waant je als het ware in het appartement."

U bent vandaag tussen 18.00 en 20.00 uur van harte welkom tijdens de start verkoop waar het Boston & Seattle team u graag informeert over de appartementen. Boston & Seattle wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2017. Appartementen zijn te koop vanaf €258.900 v.o.n.

Aanmelden voor de start verkoop kan via deze link:http://bit.ly/start-verkoop-Boston-aanmelden

Wonen aan de Wilhelminapier

18 januari 2016
Wilhelminapier-wonen-Vincent-Taapken

"Waanzinnig wonen aan de Wilhelminapier."

Rotterdammer Vincent Taapken woont sinds 2006 in woontoren Montevideo. Leuk artikel via Blij Wonenhttp://bit.ly/wonen-wilhelminapier

Flikken Rotterdam

05 januari 2016
wilhelminapier-flikken-rotterdam

Flikken Rotterdam gaat aanstaande vrijdag van start. Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Cees Geel, Maryam Hassouni en Maartje van de Wetering nemen de hoofdrollen voor hun rekening en voor de Wilhelminapier is er een mooie bijrol in de tv serie!

Bekijk alvast de trailer: https://youtu.be/80KyRu0-8zk

Flikken Rotterdam zie je vanaf vrijdag 8 januari om 20:30 uur op NPO 1.

Edwin, Jong Haventalent 2015

11 december 2015
30. Edwin - Jong Haventalent 2015

"Vorig jaar hebben we met KOTUG het grootste cruiseschip ter wereld The Oasis of the Seas in mogen dokken in Rotterdam en af mogen meren op de Wilhelminapier."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag spreken we Edwin van der Poel, commercieel manager bij KOTUG International en Jong Haventalent 2015.

Als Jong Haventalent 2015 is Edwin ambassadeur voor jongeren in de haven. “Natuurlijk vind ik het super dat ik die titel heb gekregen! Ik had het totaal niet verwacht. Mijn collega’s hebben mij voorgedragen bij de Jong Havenvereniging.” Jong Haventalent zijn voor de haven van Rotterdam is een hele eer. "Als je langs de A15 rijdt en je ziet al die terminals dan besef je wel hoe groot de haven is. Je kan gewoon een uur lang rijden en en dan ben je nog steeds in de haven. Dat grootse heeft me wel altijd al aangesproken. En inmiddels werk ik alweer vijf jaar bij KOTUG."

KOTUG verzorgt sleepdiensten in havens, voor terminals en offshore. Maar wat houdt dat precies in? Edwin legt uit: "Alle grote schepen die de Rotterdamse haven binnenkomen hebben hulp nodig bij het afmeren of het vertrekken. Sleepboten zorgen ervoor dat de schepen veilig voor de kant komen en de haven ook veilig weer kunnen verlaten. Havenoperaties doen we in Europa, bijvoorbeeld in Rotterdam, Hamburg, Bremerhaven, Londen en Wilhelmshaven. En daarnaast hebben we wereldwijde offshore en terminal projecten. Met de terminal projecten zitten we bijvoorbeeld in Australië, Maleisië, Brunei, Afrika en Rusland.

Edwin werkt op de commerciële afdeling en heeft dagelijks contact met klanten van over de hele wereld. “Ik hou me bezig met het vastleggen en verlengen van contracten, het onderhouden van relaties en ik zorg ervoor dat de facturatie goed verloopt.” Edwin is zelf niet wekelijks aanwezig in de haven, maar probeert wel zo veel mogelijk op de vloot te komen. “Ik probeer regelmatig klanten mee te nemen aan boord zodat ze zien hoe het er daar aan toe gaat. Dat is heel leuk om te doen. Ik heb zelf mijn klein vaarbewijs, maar ik kan niet op een sleepboot varen hoor!” vertelt Edwin met een lach.

Edwin laat ons het nieuwste model van de KOTUG sleepboten zien. “Kijk, ze hebben drie schroeven onder de boot hangen waardoor ze extra manoeuvreerbaar zijn wat handig is in kleine ruimtes. Ze zijn daardoor veiliger en kunnen in alle richtingen evenveel kracht zetten. In veel gevallen hebben we daardoor minder sleepboten nodig dan de concurrent. De unieke techniek is bedacht door Ton Kooren, de oprichter van KOTUG. In principe verslepen we met 1 of 2 sleepboten een gigantisch schip. We doen heel veel bijzondere projecten die wat meer aandacht krijgen. Zo hebben we vorig jaar het grootste cruiseschip ter wereld The Oasis of the Seas in mogen dokken in Rotterdam en af mogen meren op de Wilhelminapier. Dat zie ik dan gebeuren van achter m’n bureau! Of onlangs de brugdelen van de nieuwe Botlekbrug: dan ga ik wel even kijken!”

Sandra, Luxor Theater

18 november 2015
29. Sandra - Luxor Theater

"Wat ik een leuke crew vind? Als Bert Visscher komt is het altijd verschrikkelijk gezellig."

Elke week spreken wij iemand op de Wilhelminapier. Iemand die er werkt, woont of verblijft. Vandaag praten we met Sandra, lichttechnicus van het Luxor Theater.

Sandra werkt al tien jaar als lichttechnicus bij het Luxor Theater. “Tijdens voorstellingen en optredens ben ik verantwoordelijk voor al het huislicht. Dus niet voor het licht wat een voorstelling zelf mee brengt, maar juist het licht van de zaal. Een voorbeeld hiervan is het frontlicht, hiermee zorg je dat acteurs goed te zien zijn vanuit de zaal. Met in totaal vijf lichtcollega’s werken we voor de twee Luxor Theaters. En ja, ik werk inderdaad vaak ’s avonds” vertelt Sandra enthousiast.
Ze vervolgt: “Maar dat vind ik helemaal niet erg! Hoe mijn werkdag er uit ziet? Ik begin vaak rond 13.00 uur met opbouwen en ben vaak pas rond middernacht klaar. Twaalf uur achter elkaar werken is heel gebruikelijk. Het werk is heel afwisselend: de ene avond zit ik achter een bord vol knoppen en de andere avond zit ik achter een volgspot. Iemand op het podium volgen met een lichtspot wordt nog steeds handmatig gedaan."

Sandra geniet van het contact met de verschillende crews waar ze mee te maken krijgt. Door de grote hoeveelheid voorstellingen en de brede programmering van het Luxor Theater zijn haar collega’s elke dag anders. “Voor mij zijn de mensen waar ik mee werk het allerbelangrijkste. Als er een fijne crew op een voorstelling of optreden zit wordt een dag altijd leuk. Wat ik een leuke crew vind? Alsbert visscher komt is het altijd verschrikkelijk gezellig. Bert is een schat en de mensen die met hem meereizen zijn ook super leuk. We gaan altijd een keer met z’n allen de stad in na afloop van een voorstelling. Veel artiesten laten ook iets achter.” Sandra wijst naar de tafelvoetbaltafel in de artiestenfoyer: “Die hebben we van Youp van ‘t Hek gekregen!”

Sommige producties zijn net wat ingewikkelder dan een ander. De Notenkraker On Ice is zo’n voorbeeld. “’We plaatsen dan een gigantische ijsvloer op het podium, waardoor je als je iets in de techniek boven het podium wilt aanpassen glibberig over het ijs moet. Twee hele grote koelmachines staan permanent te draaien om de vloer koel te houden. De ijsvloer moet na afloop van de serie voorstellingen ook heel snel afgebroken worden, anders wordt het een waterballet!”

Voorzieningen

Alles binnen handbereik

Of je nu woont, werkt of af en toe komt uitwaaien op de Wilhelminapier, soms is het handig om te weten waar je moet zijn voor de dagelijkse boodschappen, waar in de buurt de crèche is en of er ook een tandarts op de Wilhelminapier is gevestigd.
Op de Wilhelminapier en in de directe omgeving is een ruim aanbod aan voorzieningen te vinden.

Up